sobota, 14 stycznia 2012

Letnie wariacje czekoladowo-kawowe

Autorem artykułu jest Kamila Nowakowska



Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów, który na stałe wpisał się w nasze menu. Wielu z nas nie wyobraża sobie życia bez kawy a kawowe poranki i popołudnia stały się niemalże codziennym rytuałem.

Lubimy kawę nie tylko ze względu na jej pobudzające działanie, ale przede wszystkim za jej charakterystyczny i wyjątkowy smak. Bez względu na porę roku i bez względu na to czy jest gorąco czy zimno chętnie pijemy kawę albo sięgamy po rózne desery, które powstają na bazie kawy. Letnią porą warto przygotować i rozkoszować się orzeźwiającą kawą mrożoną, shakeami kawowymi lub kawą podaną z lodami. Przepis na kawę z lodami jest bardzo prosty: Do wysokich pucharków należy włożyć kulki lodów waniliowych lub śmietankowych, polać syropem o smaku czekoladowym i filiżanką zimnej kawy. Całość przybrać bitą śmietaną oraz cynamonem. Można także sięgnąć po inne dodatki takie jak rodzynki czy orzechy. Prawdziwi kawosze doceniają smak i walory kawowe dbając o to, aby kawa, która piją, lub z której przygotowują desery była wyjątkowa i miała swój niepowtarzalny smak i aromat. Oryginalna włoska kawa O’Ccaffe Gran Caffe Espresso należy właśnie do kaw, które podbijają zmysły nawet najwytrawniejszych smakoszy. Ta kawa to absolutna włoska klasyka, mieszanka najlepszych ziaren arabiki i robusty dających w połączeniu klasyczny smak i aromat. Mieszanka dwóch rodzajów ziaren sprawia, że kawa ma łagodniejszy, delikatniejszy smak o słabiej wyczuwalnej nucie goryczy i dlatego świetnie nadaje się do podawania nie tylko jako pobudzający napój, ale także jako baza lub dodatek smakowy do kawowych deserów.
Miłośnicy kawy często sięgają po rozmaite kawowe łakocie, w których mogą przebierać i wybierać, ponieważ kawowe smaki podbiły także serca cukierników. Prześcigają się oni w pomysłach na kawowe ciasta, torty i inne wypieki o kuszących aromatach i głębokich smakach espresso lub cappuccino. Jedną z najsłodszych i najbardziej kuszących kawowych wariacji jest czekolada z kawowym wypełnieniem. Wszyscy smakosze dobrze wiedzą, że kawa kawie a czekolada czekoladzie nie równa i prawdziwą rozkosz przynoszą tylko wyjątkowe praliny kawowe. Zwykła czekoladka nie jest w stanie ofiarować nawet w połowie smaku, jaki skrywa w sobie wyśmienita kawowa pralina. Kawowa Chocoffee spełni nawet najbardziej wygórowane wymagania, jest po prostu esencją czekoladowo-kawowej rozkoszy. Jest genialnym połączeniem trzech bardzo charakterystycznych smaków, którym zarówno każdemu z osobna a w szczególności połączonym ze sobą w kawowej Chocoffee po prostu nie można się oprzeć! Sercem kawowej pralinki Chocoffee jest bajeczne, kawowo – śmietankowe wypełnienie, które otula niebiańska biała czekolada o delikatnie waniliowym smaku, całość wieńczy ziarenko kawy wykonane z ciemnej czekolady. Te rozkoszne kawowe pralinki tak jak wszystkie inne czekoladki Chocoffee są wykonywane ręcznie, co sprawia, że są niepowtarzalne i naprawdę wyjątkowe. Nawet, jeżeli nie jesteś miłośnikiem kawy lub kawowych łakoci po skosztowaniu kawowej Chocoffee staniesz się nim bez najmniejszych wątpliwości.

---

Kamila Nowakowska PR SOLUTION & NOA MARKETING więcej o PR SOLUTION & NOA MARKETING:) Jakość Obsługi w naszych rękach, zobacz jak łatwo możesz wpłynąć na jakość obsługi w Polsce


Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz